Nagyjából mostanában lesz 5 éve, hogy tartósan két monitorral töltök napi 8 órát. A hatékony munkához, elengedhetetlen, nagyon sokat gyorsít, ha nélkülözni kell, nagyon megszenvedem. Itthon is lassan 4 éve használok külső monitort a laptopra kötve. A felbontás nem egy istrángszaggató szám, 1440x900as monitoron lapátolom a biteket, mellette egy 1280as van másodlagosnak. Mostanra lassan kicsinek számít, de nem vészes. A laposom 1366x768as 15"-os aranyosság. Hétköznapi használatra tök jó, de amikor betöltöm a kódszerkesztőt és kapcsolódóakat, akkor nagyon kevés. Nagyjából egy éve lett egy fullHD 22"-os monitorom, másodlagosnak, főleg filmeket nézni nagyon király, de van h be sem kapcsolom, mert elég a fő kijelző.

Aztán, most hogy már kezd alakulni a tipi, eszembe jutott, hogy miért ne használjam ezt fő monitornak? Megcserélem a szokásos elrendezést és induljon a full HD érzés! Nos, elsőre elég fura. A blog például nevetségesen csenevész, 960px széles, ami a fele annak, ami most a böngésző. de sok más weboldal is ugyanilyen. Lehet, h visszatérek ahhoz a régi módszerhez, amit még az első laposomon alkalmaztam, bő 10 éve: az akkor volt 1440 pixel széles, amikor a legtöbb oldal az 1024et szerette, max kicsit többet, jobb oldalt volt egy kényelmes sávom, ahol akkoriban msn ablakok futottak. Oké, most nem azt fogok odatenni, de majd kialakul. Még az is lehet, h a lapos kijelzőjét teljesen lekapcsolom, hátha elég széltében ez a batár.

A régi monitort csak azért nem kapcsolom be a poén kedvéért játékba, mert az acer-em csak 2-t tud meghajtani. Hiába, nem mai darab, betöltötte már a 7-ik évét is bőven :)

Szerk: vissza az egész, kell a két monitor és a megcserélt elrendezésben nagyon kiesik a laptop képe a természetes látómezőből, a nyakam meg elgémberedeik. Egy kis kódolással teszteltem, azt itthon nem kell sűrűn, de felejtős. Egy próbát megért.