Mostanában felmerült bennem, hogy lemondom az HBO Go előfizetést. Nincs aktuális sorozat, amit követnék rendszeresen, ami volt az már lecsengett - GoT, Csernobil. A film kínálat elég vérszegény, csak néha találtam olyat, ami érdekel. Jelenleg az Időbevándorlók az a sorozat, amit követek, ezek a skandinávok tudnak valamit. Aztán felugrott az ősszel jövősorozatok listája és van közte egy, ami elég érdekes: Batwoman sorozat - DC, ami sorozat terén messze jobb, mint a filmjeik az elmúlt évtizedben.

Az ízelítő tetszetős, a képi világ kicsit nolani, de nem zavaróan. A karakterek is szimpatikusak és a denevérlány koncepció is érdekes ötlet. Ami viszont második megnézésre már fura az lett egy kicsit, hogy gyakorlatilag minden fontosabb posztot női szerelőre cseréltek, még az antagonista is egy női Joker, némi Harley Queen beütéssel. Egy pillanatig sem vagyok ellene annak, hogy ha valóban indokolt és jól kihasznált lesz ez a lehetőség, hiszen miért ne - mind a főhős, mind a rosszfiú szerepe elég rugalmas ahhoz, hogy ha jól írják meg és játsszák el, akkor remek lehet.

De sajnos a bemutató alapján ez nem garantált. Nem elég, hogy Batman nő lesz, e mellé természetesen még leszbikus is és a barátnője értelemszerűen fekete. Komolyan, egyik részével sincs semmi bajom, mindenkinek saját dolga. De itt, egy filmsorozat esetén ez elég egyértelműen direkt készül így és ha túl tolják, akkor nagyon pocsék eredmény lesz - amit aztán ha bárki leszól, akkor nekitámadnak, hogy bizony nem vagy elég pc, hogy képzeled hogy leszólod a női/leszbikus/fekete karaktereket!

Ne legyen igazam, maradjon meg mindez csak körítésnek és akkor még az előfizetést is megtartom :)

Szerk: Azt viszont nem tudom, hogy mi történt az trailerek vágójával, de még a lassú drámák esetén is úgy ugrál a kép másodpercenként, hogy egy perc alatt fejfájást kapsz tőle :S