Európai idő szerint este hat körül a facebook és az összes kapcsolt szolgáltatás beleállt a földbe - nagyon durván. Még a státuszt kijelző oldaluk sem tudott betölteni, így twitteren írták ki, mi a helyzet.

A kiadott infók szerint a routereket sikerült nagyon elkonfigurálni, világszerte. Hogy ez mennyire igaz és mennyire belsős hiba, azt nem fogjuk megtudni talán soha. De azt már lehet tudni, hogy olyan címtartományok, amik a szolgáltatásokhoz tartoztak, törölve lettek. Nem megyek bele, de ha az nincs, a net szempontjából kb olyan, mintha nem is létezne a gép fizikailag.

Ezzel együtt az emailezésük, a belső kommunikációjuk is gallyra ment, a távoli hozzáféréseik is - az infók szerint minden adatközpontba helyileg kell kiküldeni a szakembereket, hogy helyretegyék a dolgot. Azért ez világszinten elég macerás, rengeteg morcos rendszergazdát eredményez :)

Őszintén szólva, szakmailag kíváncsi leszek majd arra, amit mégis kiadnak - egy ekkora hálózatot véletlenül bedönteni nagyon-nagyon nehéz. Lehet, hogy nemsokára lesz pár álláskereső, akiknek eltűnik a cv-jéből, hogy a facebook mérnöke volt.